Nieuwsbrief Juni 2019

Hoi, lees nu het laatste ENC nieuws

Seizoen 2018-2019
We kunnen terugkijken op een mooi en sportief seizoen. Zowel bij de dames- als bij de heren seniorenteams hebben we meegedraaid op goed niveau. We hadden twee kampioenschappen te vieren; van Heren 2 en de jeugd O15. Alsnog gefeliciteerd allemaal, een topprestatie! Kledingbeleid
Als vereniging wil je natuurlijk goed voor de dag komen op de wedstrijddagen. Dan wil je dat iedereen direct ziet van welke club we zijn en wie bij wie hoort. Daarin zijn we niet uniek, iedere vereniging doet dat. En eigenlijk doet ook iedere sportclub dat, ongeacht welke sport. Dat is ook de reden dat wij iedere waterpolospeler of –speelster verplichten om met een ENC badpak of zwembroek te spelen. Dit houdt in dat je deze aanschaft zodra je lid wordt bij onze vereniging. Dit is onderdeel van het standaard ENC kledingpakket dat hoort bij het lidmaatschap:

Senioren:
Heren: zwembroek+polo-short+tas
Dames: badpak+polo+short+tas

Jeugd:
Jongens: zwembroek+rugtas
Meisjes: badpak+rugtas

Deze wordt gedragen in het zwembad tijdens je warming up voor de wedstrijd tijdens het uitvoeren van bepaalde functies/taken. Deze kleding kan je bestellen bij Rogier Siegers. Hij is tijdens de vele evenementen ook vaak aanwezig met een standje met kleding en anders kan je via de website terugvinden waar en hoe je iets kunt bestellen. 


Kleding ruilbeurs
We horen natuurlijk vaak dat kinderen snel uit hun badpak of zwembroek gegroeid zijn. En dan ziet die badkleding er nog best goed uit. Zonde dus om dan maar weg te gooien. Het idee werd geopperd om een ruilbeurs te organiseren eens in de zoveel tijd. Daar kan iedereen dan zijn ‘oude’ kleding te koop aanbieden. We gaan dit verder uitwerken en komen er zo snel mogelijk op terug!


Vacatures
Iedere vereniging draait op vrijwilligers, dus ook bij ENC. En wij zijn continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de vele activiteiten en taken die we hebben als vereniging. Gelukkig hebben we al een grote groep enthousiaste mensen die veel zaken draaiende houden. Maar ook daar wisselt het weleens en zeggen vrijwilligers na een tijdje op om iets anders binnen de vereniging te gaan doen. Op dit moment hebben we dus wat vacatures waarvoor we nieuwe vrijwilligers zoeken:

Communicatie coördinator
Als communicatie coördinator ben je verantwoordelijk voor de centrale communicatie binnen ENC. Dat houdt in dat je verantwoordelijk bent voor alle online media (website, Facebook, Instagram). Daarnaast ben je eerste contact voor journalisten die iets willen weten of schrijven over ENC. Je verzorgt persberichten als er nieuws te melden is. Je regelt de advertenties in bijvoorbeeld de Jeugdland paspoorten, posters voor evenementen zoals zwemvierdaagse, sponsorzwemmen, ENC feest, etc. Je bent lid van het bestuur en dat betekent iedere maand een vergadering. Je kunt ingeroepen worden voor het begeleiden van vergaderingen in teams en stuurt regelmatig mails met informatie richting aanvoerders en, coaches. Daarnaast zet je ook teksten op voor mails die vervolgens via sportlink naar alle leden worden gestuurd. Je houdt de huidige communicatiemiddelen bij (flyer, vriendjestraining kaarten, proefles formulieren, banners, etc) en bestelt nieuwe of zet nieuwe middelen op wanneer nodig. De website wordt door de webmaster beheerd dus die stuur je min of meer aan en voorzie je van informatie en input voor op de website. Ook stem je een aantal keren per jaar met de webmaster af wat er verbeterd moet of kan worden aan de website. De social media kanalen beheer je en daar plaats je zelf heel frequent informatie op; foto’s en teksten, die aangeven wat er te doen is binnen ENC, hoe goed we het doen en hoe leuk het is. En tot slot is er de nieuwsbrief waar we weer nieuw leven in willen blazen. Ook die verzorg je regelmatig en stuur je uit naar alle leden. Je moet het leuk vinden om dingen te organiseren, te regelen en je moet goed kunnen schrijven. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere coördinatoren te hebben, dan worden de ‘lasten’ verdeeld over deze personen. Daarbij kan je bv denken aan 1 persoon die alleen de online en social media beheert. 

Sponsorcommissie leden
Onze sponsorcommissie heeft jaren geleden ontzettend goed werk gedaan en veel sponsoren binnengehaald. Inmiddels hebben alle leden van deze commissie of andere prioriteiten of zijn gestopt. En de kas raakt leeg dus we moeten hier weer nieuw leven in blazen. Hoe meer leden, hoe minder werk per persoon. Je gaat actief op zoek naar sponsoren, voert gesprekken en stelt sponsorpakketten samen. In samenwerking met de penningmeester stel je contracten en facturen op. (er ligt al veel dus je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden). Af en toe een vergadering met elkaar is handig om de taken te verdelen en de status te bespreken, minimaal 4 x per jaar al zal het in het begin wat meer tijd kosten om het weer op gang te krijgen. 

Vrijwilligers coördinator(en) 
Er ligt een vrijwilligersbeleid uit het verleden. Dat  wordt op dit moment niet actief ‘beheerd’. Dat wil zeggen dat nieuwe leden niet automatisch een vrijwilligersactie oppakken en bestaande leden vaak niet weten wat er zoal binnen ENC opgepakt kan worden. En dit terwijl we nog best veel activiteiten hebben waar nog geen vaste groep vrijwilligers op zit. Vinden we het beleid nog actueel, kunnen we leren van andere verenigingen? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen doet wat hij of zij heeft beloofd? Dit alles is onderdeel van deze rol/rollen. Je moet het dus leuk vinden om iets op te tuigen, dat samen met de communicatie coördinator goed te introduceren en te communiceren binnen de vereniging en er vervolgens voor te zorgen dat het ook wordt uitgevoerd. Najagen, achteraan jagen, leden benaderen, etc. Af en toe schuif je bij het bestuur aan om je ideeën en de voortgang te bespreken. Overige vergaderingen stem je binnen je commissie zelf af. 

Kijk voor alle vacatures op de website. Daar vind je onder het kopje ‘Over ENC Arnhem / vrijwilligers’. Een overzicht van alles wat we doen en waar we nog mensen voor zoeken, inclusief een korte beschrijving van wat het inhoudt en hoeveel tijd het kost. 


Trainingen
Alle trainingen in de binnenbaden lopen door tot week 26, de week waarop de zwemvierdaagse wordt georganiseerd. Hopelijk kunnen we vanaf 12 juli starten we met de trainingen op Klarenbeek. In de eerste 2 weken alleen op de vrijdagavonden, vanaf 22 juli kunnen we op maandag, woensdag en vrijdagavond terecht van 19.15-20.15 uur. Zodra dit zeker is, zullen we dit via trainers en website communiceren.


Sponsoren gezocht!!
We willen alle leuke en mooie dingen die we doen graag in stand houden. En dat kan alleen als we meer sponsoren gaan vinden want de sponsorkas raakt langzaamaan leeg…. Daarom ook de vacatures voor de sponsorcommissie. Maar nog belangrijk; een oproep tot het vinden van sponsoren. Heb je iemand in je familie, omgeving of misschien wel je werkgever, die het leuk vindt om de enige en vooral leukste en beste waterpolovereniging van Arnhem te sponsoren? Laat het ons dan weten! Geef de naam en gegevens door en wij gaan ermee verder totdat er een sponsorcommissie is die dit gaat oppakken.


Onze jongens gaan landelijk!
Voor wie het nog niet wist; het A-team van onder de 17 gaat komend seizoen landelijk spelen, namelijk in de eerste divisie van de Bond! Het jongensteam zal aangevuld worden met 3 gastspelers van Aqua Novio en PFC Rheden. Zij spelen hun competitie op de zondag. Voor het wedstrijdschema kun je t.z.t de KNZB-site raadplegen. Kom je hen bij de thuiswedstrijden aanmoedigen?


Nieuwe spelregels
Iedereen heeft er ongetwijfeld al iets over gehoord van aanvoerder, coach, trainer of via de media. Vanaf volgend seizoen zijn er nieuwe spelregels voor het waterpolo. Hier en daar wordt er al mee geoefend. Er gaat flink veel veranderen dus zorg dat je op de hoogte bent voordat de competitie weer begint. Kijk voor meer informatie op onze website https://enc-arnhem.nl/nieuwe-spelregels-per-juni-2019/


Dit was weer een nieuwsbrief na ruim twee jaar geen nieuwsbrief meer te hebben gehad. We horen dat er toch best veel behoefte is aan het delen van leuke en belangrijke weetjes over onze club. We hopen vooral dat de nieuwsbrief gelezen en gewaardeerd wordt. Nu kunnen we zelf als een razende reporter overal langsgaan en nieuws ophalen, liever nog horen we dat van jullie zelf. Dus heb je iets voor de volgende nieuwsbrief? Mail het dan naar communicatie@enc-arnhem.nl. Liefst met foto uiteraard 🙂 
De nieuwsbrief verschijnt ad hoc dus duurt het je te lang voordat je weer wat in je mailbox ziet verschijnen, geef ons dan een signaal!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.