Nieuw vrijwilligersbeleid

Beste leden, ouders/verzorgers van jeugdleden,

ENC Arnhem is een club vóór de leden, dóór de leden. ENC Arnhem verbindt mensen die de sport waterpolo gemeenschappelijk hebben. Daarnaast heeft ENC Arnhem een belangrijke maatschappelijke rol. Door vrijwilligers aan te trekken en te behouden, kan ENC groeien (Sportwaarde Ambitie) en haar maatschappelijke rol blijven vervullen (Sportwaarde Betrokken) binnen & buiten het zwembad.

Kortom: ENC kan niet zonder vrijwilligers. En we willen samen bouwen aan een nog gezonder ENC!

ENC Arnhem is op dit moment blij met een groot aantal vrijwilligers dat zich inzet voor onze vereniging. Ondanks de huidige hoge betrokkenheid binnen ENC Arnhem hebben we structureel handen te kort; ENC groeit, maar het aantal leden dat zich inzet voor de vereniging groeit onvoldoende mee. Daarom zijn we dit seizoen 2015-1016 begonnen om een niet-vrijblijvend vrijwilligersbeleid uit te rollen, want om ENC gezond te houden is het van belang dat iedereen zijn of haar bijdrage zal gaan leveren. Dat wil zeggen álle spelers en speelsters en ook de ouders/verzorgers van de jeugdleden!

In samenspraak met leden, de waterpolocommissie (WPC) en onze moederverenigingen (ESCA & Neptunus) heeft ENC Arnhem een Vrijwilligersbeleid opgesteld. Lees hier alles over in de bijlage. Met name de volgende bepalingen verdienen extra aandacht, omdat zij een belangrijk onderdeel zijn van het Vrijwilligersbeleid:

  1. De mogelijkheid voor een afkoopregeling à € 75,- per seizoen
  2. Als op het laatste moment wordt afgezegd en er geen vervanger is geregeld hanteren we een boetesysteem. De hoogte van deze boete is € 25,-

De Vrijwilligerscommissie (in opdracht van de WPC) hoopt op jullie begrip, ondersteuning en medewerking om het ENC Vrijwilligersbeleid tot een succes te maken, want vele handen maken toch echt licht werk.

Als er vragen, toevoegingen, ervaringen of opmerkingen zijn, dan vernemen we dat graag, want we staan er open voor om ons ENC Vrijwilligersbeleid tot een groot succes te maken!!

Dave Verburg
Namens WPC Arnhem

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.