Dames ENC Arnhem naar Eerste Klasse Bond

Het eerste dames team van waterpolo vereniging ENC Arnhem zal in het seizoen 2016/2016 uitkomen in de Eerste Klasse van de Bondscompetitie. Het afgelopen jaar heeft dit dames team goede resultaten weten te boeken op het hoogste niveau van de Eredivisie en wist zich zelfs te behouden voor deze klasse. Door het vertrek van een aantal dragende speelsters zag de vereniging zich genoodzaakt om in overleg met de KNZB het eerste team een klasse lager in te delen.

Het seizoen 2015/2016 was een sportief hoogtepunt voor de waterpolovereniging uit Arnhem. Voor het eerst sinds vele jaren werd er op het allerhoogste niveau waterpolo gespeeld in zwembad Valkenhuizen. De resultaten mochten er zijn; het team wist zich in deze klasse te handhaven ondanks personele tegenslagen in de laatste maanden van het seizoen.

Aan het einde van het seizoen heeft een aantal speelsters aangegeven te gaan stoppen of te vertrekken. Dragende speelsters als topscorer Danielle Willemsen – die zich volledig gaat focussen op haar carrière als top roeister op weg naar de Olympische Spelen van 2020 –maar ook keepster Joanne Koenders die is geselecteerd voor het Nederlands Team en daarmee heeft gekozen haar waterpolo carrière verder voort te zetten bij Polar Bears in Ede. De vereniging is vervolgens met de KNZB in overleg getreden. Wetende dat in het seizoen 2016/2017 de speelsters van het nationale team ook weer mee gaan draaien, was het al snel duidelijk dat gaan voor een competitie in de Eredivisie geen realistische keuze zou zijn. Dit was overigens niet alleen voor ENC een issue. De KNZB bood vervolgens de mogelijkheid om het eerste dames team een klasse lager in te delen.

ENC Arnhem heeft er alle vertrouwen in dat ook het seizoen 2016/2017 een succesvol en vooral sportief jaar zal worden voor het eerste dames team. De open posities worden intern opgevuld door de bestaande dames selectie. Dit laat een enorme betrokkenheid en commitment zien waar de vereniging meer dan blij mee is.

Naar de toekomst toe gaat ENC Arnhem bij zowel de dames als de heren (vol) inzetten op de jeugd en de doorstroming hiervan. Er is een opleidingsplan opgesteld waarmee de verschillende teams per leeftijdscategorie stap voor stap worden voorbereid op het spelen bij de senioren. Dit plan is door oud eerste spelers gemaakt en wordt door een enthousiast kader gedragen. Door de verkregen sponsorgelden is het mogelijk om extra trainingen te verzorgen. Met deze opleiding en de extra faciliteiten werkt ENC Arnhem toe naar een situatie waar zowel de dames als de heren een stabiele eersteklasser wordt en blijft met potentie tot groeien naar het hoogste niveau.

Een gedachte over “Dames ENC Arnhem naar Eerste Klasse Bond

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.